Yoga og terapi

Yoga


Jeg startet min yogareise i 2014 og har praktisert ulike typer yoga med ulike lærere, i Norge og utlandet. Senere tok jeg en 200 timers utdanning i Ashtanga Vinyasa yoga hos HiYoga ved Basia Lipska Larsen. Jeg har praktisert hos Astrid Holte Østbye i Oslo og Tina Ørbeck-Nilssen i Asker. Sommeren 2019 praktiserte jeg med Sharath Jois i Stockholm, det var en stor opplevelse!


I april 2018 tok jeg en videreutdanning i yoga for gravide hos HiYoga ved Cathrine Mathiesen, også kjent for boken Yogamamma. Jeg elsker å undervise yoga for gravide! Les mer om dette lenger ned på siden.


På høsten 2018 tok jeg i tillegg en liten videreutdanning i Restorative Yoga og Yoga Nidra ved Atman Yoga School.


Jeg har, gjennom min yogareise, sett den helsebringende effekten yoga kan ha for meg selv, for andre og for samfunnet. Vi utsettes for inntrykk gjennom hele dagen og har svært få øyeblikk til å virkelig koble av. I vårt individualistiske samfunn hviler det et enormt ansvar på hver og en av oss. Vi har mange roller, høye målsettinger og uendelig med muligheter.

Hvor skal vi sette grensene? Har vi tid til å lytte til oss selv og vår indre stemme?


Når vi setter av denne tiden til oss selv, på matten, alene eller sammen med andre, kan vi finne rom til å lytte innover. Ved å bevege oss besvisst, med fokus på pusten, kan vi senke kroppens rytme og roe ned nervesystemet vårt. Her kan vi få kontakt med det innerste i oss selv og kjenne hva kroppen vår trenger.  Her får vi en pause fra ytre stimuli og samfunnets krav.


Samtidig er yoga trening, som både styrker og strekker kroppen. Gjennom å skape varme og energi, renser og bygger vi opp kroppen. God fysisk helse bidrar også til bedre psykisk helse og velvære. Jeg trives spesielt godt med å undervise små grupper hvor vi også kan oppleve samhold, aksept og tilhørighet.


Jeg underviser hos Yoga Balance Drammen og Asker Yoga Shala som åpner 1. mars 2020! Ta kontakt hvis du vil vite mer om timene eller ønsker å bestille en privat time hvor vi kan fokusere på både yoga og terapi.


Gravidyoga


STYRKER • MYKGJØR • FORBEREDER


Yoga under graviditeten kan forebygge en rekke plager forbundet med svangerskap.

Blant annet plager og smerter i skuldre, nakke, korsrygg og bekken.

Flere øvelser hjelper også mot hovne ben, generell bedret sirkulasjon i kroppen og myker opp stive ledd.

I timene er det fokus på å bygge styrke og bevissthet rundt egen kraft, med tanke på den krevende tiden som er i vente, både fødselen og det som kalles fjerde trimester, barseltiden. Dette kombineres med fokus på stødighet, tilstedeværelse og avspenning.


Et viktig behov for gravide er å finne avspenning.

Her jobber vi med å finne gode stillinger for søvn og hvile. Sentralt her, og noe som er gjennomgående for hele timen, er fokus på pust. Pusten er vårt viktigste verktøy for å finne fokus og avspenning. Vi utforsker ulike pusteøvelser som fremmer avspenning, utholdenhet og smertelindring. Noen pusteøvelser er spesielt hjelpsomme med tanke på fødselen.


Ta kontakt for å høre hvor jeg holder timer du kan delta på, eller bestill gravidyoga hjem i din egen stue!

Jeg tilbyr privattimer og kan komme på hjemmebesøk.


Jeg holder yogakurs for gravide hos Yoga balance Drammen fra uke 2 i 2020.

Her vil jeg holde kontinuerlige kurs med 5 ukers varighet. 

Finn nettsidene til Yoga Balance her for mer informasjon og påmelding.


Parterapeutisk yoga


SKAP KONTAKT • SYNKRONISER  • DEMP KONFLIKT


Noen ganger kan det føles som en befrielse og gjøre noe annet enn å snakke om det vanskelige.

Det kan til tider oppleves som om man stadig snakker om de samme temaene, og har de samme konfliktene.

Noen ganger kan en bedre løsning være å komme ut av "snakkemønsteret" og ned i kroppen og sansene.


Hva med å heller bruke en time på å puste sammen?

Puste og bevege seg sammen, ved siden av hverandre og med partnerøvelser, kan være en ny måte å være sammen på. Det kan være styrkende for parforholdet og forebygge eskalerende konflikter, samtidig som det kan være en fin kombinasjon til ordinær snakke-terapi. Jeg tilbyr gjerne begge deler.


Ta kontakt, så finner vi sammen ut hva som kunne passe for akkurat dere!

KONTAKT

Knud Askersvei 26 b

(lokalene til Askerterapeutene)

1383 Asker